Szkolenia z czekolady

Czekolada i praliny

Czekolada i praliny
Czekolada i praliny

Na tym szkoleniu będziemy rozpracowywać czekoladę i tajniki produkcji pralin.

Będzie sporo teorii na temat czekolady, tego jak się czekoladę temperuje i dlaczego. Będą wykresy i będzie przypomnienie z chemii !

tak będzie, bo to podstawa do zrozumienia czekolady i pracy z nią.

Zrobimy sobie temperowanie czekolady i masła kakaowego.

Zatemperujemy czekoladę na stole z marmuru.

Poznamy inne ( alternatywne) metody temperowania - czyli metoda na skróty, ale z głową ;)

Porozmawiamy o nadzieniach, terminie ich przydatności i jakie najlepiej się sprawdzają.

Przygotujemy nadzienia, Wylejemy korpusy i zamkniemy praliny.

Użyjemy techniki spray do nakładania koloru na praliny, zrobimy fikuśne z nimi rzeczy ;p

Pokaże na przykładach, skąd biorą się wady produktów, przy pracy z czekoladą.

To jest szkolenie dla osób, które kochają czekoladę. Będzie tutaj mięcho ;) ( w sensie grubo... no sami, wiecie o co chodzi:))

Jeżeli czekolada jest dla Ciebie zagadką, czasami wychodzi jej temperowanie, czasami nie. Produkt siwieje, tak jak twoje włosy od zastanawiania się co robię nie tak, to jest to szkolenie dla Ciebie.

SZKOLENIE ODBĘDZIE SIĘ 2 MARCA O GODZINIE 15:00

zapraszam ;)

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena:

490,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl