COCOart's COCOart's

  • O nas
  • Torty
  • Monoporcje
  • Lody
  • Oferta
    • Oferta Świąteczna
    • Dla firm
    • Wesela i komunie
    • Słodkie prezenty
    • Warsztaty
  • Aktualności
  • Blog
  • Kontakt
  • Zamów online

Wesela i komunie

Kulminacyjnym momentem każdego wesela lub komunii jest chwila, gdy na stole pojawia się tort. Pomożemy Wam uświetnić i osłodzić tę chwilę, gdy wszyscy goście z uwagą patrzą na krojących go gospodarzy.
W naszej ofercie znajdują się:

Personalizowane torty weselne i komunijne

  • Personalizowane torty okolicznościowe w formie tradycyjnej (również wielopiętrowe)

  • Personalizowane torty w efektownej formie złożonej z monoporcji z małym tortem do symbolicznego pokrojenia na szczycie patery. Tort z monoporcji sprawdza się na dużych uroczystościach, gdyż nie wymaga nieestetycznego wykrawania pojedynczych porcji z większego kawałka. Każdy gość dostaje swoje małe dzieło sztuki, które z pewnością zachwyci go nie tylko smakiem, lecz również wyglądem. A gospodarze zamiast kroić tort, mogą się nim delektować razem z gośćmi.

Jak spersonalizować tort?
Kompozycje smakowe tortu możecie wybrać Państwo samodzielnie, a jego wygląd zewnętrzny dopasujemy do Państwa oczekiwań, tak, aby tort nawiązywał do charakteru danego wesela lub komunii. Stworzymy tort dopasowany nie tylko wykończeniem, kolorem, lecz również dekoracją do motywu przewodniego Państwa przyjęcia. Proponujemy również czekoladowe wizytówki z nadrukiem wybranego przez Państwa tekstu, które ozdobią tort i nawiązywać będą do charakteru Państwa uroczystości.

Słodkie stoły

Zamiast „wiejskich stołów” proponujemy Państwu nietypowe słodkie stoły z nutką pikanterii, gdzie każdy gość znajdzie słodkość dopasowaną do swego gustu i charakteru.
Mogą się na nich znaleźć:

  • Finger foods

    Małe, zaskakujące smakiem niespodzianki. Lekkie przekąski, które kuszą wyglądem i zachwycają smakiem.

    • Ręcznie tworzone czekoladowe trufle wypełnione nadzieniem na bazie czekolady i śmietanki (lub inny smak do ustalenia)
    • Czekoladowe korpusy wypełnione nadzieniem na bazie czekolady i śmietanki (lub inny smak do ustalenia)
    • Ręcznie tworzone praliny
    • Ręcznie tworzone czekoladowe, nadziewane lizaki
    • Ręcznie tworzone czekoladowe lizaki z zatopionymi owocami w wersji słodkiej lub pikantnej np. z imbirem lub pieprzem (lub inne smaki do ustalenia)
    • Ręcznie tworzone kubeczki czekoladowe z cremoux, czyli  kremem angielskim z czekoladą, udekorowane migdałem
  • Babeczki z korpusem z kruchego ciasta

    Wypełnienie chrupiącą teksturą, dowolnymi owocami lub żelką na bazie owoców oraz  kremowym nadzieniem  (smak do ustalenia).

  • Shooty, czyli desery w mini kubeczkach

    Wypełnione crumble, czyli kruszonką migdałową, dowolną warstwą owocową oraz wybranym kremem na bazie czekolady, ozdobione czekoladą lub owocami. W każdym shoocie odnajdziecie  przełamywanie tekstur miękkich, chrupkich, owocowych i czekoladowych.

Słodkie prezenty

Miłym akcentem na zakończenie przyjęcia jest słodki drobiazg, który w podarunku otrzymuje każdy z gości.
W ofercie COCOart’s z pewnością znajdziecie słodki, pięknie zapakowany drobiazg, który wyrazi Wasze intencje.

  • Elegancko zapakowane praliny pojedyncze lub po kilka sztuk

    • Pralina Szampańska: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache szampański na bazie kremowej śmietanki z dodatkiem prawdziwego szampana Marc de Champagne.
    • Pralina Nugatowa: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache orzechowy : połączenie naturalnej pasty z orzecha laskowego i mlecznej belgijskiej czekolady.
    • Pralina Malibu: korpus z białej pełnomlecznej czekolady; ganache na bazie kokosu z dodatkiem alkoholu.
    • Pralina Baileys: korpus z pełnomlecznej czekolady; ganache na bazie karmelu, whisky i
    • Pralina miodowa: korpus z pełnomlecznej czekolady; ganache z czekolady mlecznej na bazie miodu lipowego i rozmarynu.
    • Trufla malinowa: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache na bazie kremowej śmietanki z czekoladą z Madagaskaru i puree malinow
    • Trufla kawowa: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache na bazie  białej czekolady, kremowej  śmietanki w połączeniu z kruszonym ziarnem kakaowca oraz kawą.
    • Trufla migdałowa: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache na bazie kremowej śmietanki z pastą z prażonych migdałów oraz z karmelem.
    • Pralina słony karmel: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache na bazie kremowej śmietanki z karmelem i solą himalajską.
    • Trufla chili: korpus z ciemnej 55% czekolady; ganache na bazie kremowej śmietanki z ciemną 70% czekoladą z dodatkiem pikantnego chilli
  • Makaroniki

    Migdałowe, bezowe francuskie ciasteczka, kruche na zewnątrz i mięciutkie w środku. Wypełnione ganache do wyboru: na bazie białej czekolady, pomarańczy i cytryny; mlecznej czekolady z kawą; czekolady Giandua; białej czekolady z maliną.

  • Monoporcje z czekoladową wizytówką

    Personalizowane monoporcje z czekoladową wizytówką z dowolnym nadrukiem.

Minidegustacje

Zanim podejmiecie Państwo decyzję zapraszamy do cukierni na minidegustację, która pozwoli Wam na dokonanie najlepszego wyboru.

Pobierz PDF z katalogiem

COCOart's © 2017 | Wszelkie prawa zastrzeżone. Projekt i wykonanie: Wide Vision.